…..och hoppas att julen har varit vilsam med tillfälle till vila och tillbakablick.

Vad passar inte bättre denna gråkalla söndag, den sista söndagen för det här året. Om inte att tillreda en rykande varm tomatsoppa med inspiration från min vän Anna, ett recept som jag klottrat ned på en liten lapp utan proportioner och närmare förklaring. Vilket ger möjlighet till nya smaker och kreativitet. Det doftar ljuvligt och det tinar upp mig ” inifrån-och-ut”. Vilken klyscha men i det här sammanhanget stämmer det väl in, jag blir varm och glad av nya smaker och delar i min tur med mig till andra. I affärssammanhang är det utifrån-och-in perspektivet som är viktigt för att involvera världen och känna in behoven för att vara konkurrenskraftig och ligga steget före i utvecklingen. Men vi behöver växla mellan perspektiven utifrån vilket  sammanhang vi befinner oss i. Jag vill passa på att önska ett riktigt gott nytt år och ta väl hand om dig och varandra.

Min vän Annas tomatsoppa

1 lök (hacka och fräs i olja…), ca 3 burkar körsbärstomater, buljong, vitlök, salt och peppar, honung efter smak, vitt vin. Koka ca 10 min – basilika. Mixa. Tillsätt gärna en skvätt grädde för att balansera smakerna.

Lycka till

Gott Nytt år